۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » برگه ها » معرفی انابد
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۸
  • 1674 بازدید
  • ارسال توسط :

شهرستان بردسكن داراي سه بخش به نام هاي:بخش مركزي انابد و شهرآباد ميباشد. طبق تقسيمات سياسي انجام شده بخش انابد داراي يك شهر و دو دهستان به نامهاي درونه و صحرا است . انابد متشكل از ۲۱ روستا و ۱۶۳ محله و آبادي ميباشد و جمعيتي حدود۲۰۰۰۰ نفر را در خود جاي داده است در حاليكه كل مساحت شهرستان ۷۱۵۰ كيلومتر مربع مي باشد اين بخش به تنهايي مساحت ۵۱۲۰ كيلومتر مربع را به خود اختصاص داده است كه به سه منطقه كوهپايه ،جلگه و دشت كوير تقسيم مي گردد و هر كدام از اين اقليم ها شرايط و تبايع خاص خود را دارا مي باشد. در منطقه كوهپايه اغلب كشاورزي به صورت باغات محدود بوده و شغل اصلي اهالي كوهپايه، دامداري ميباشد .در منطقه جلگه، كشاورزي و دامداري وابسته به كشت و زرع متداول است. در عين حال منطقه دشت كوير هم بدون فعاليت نيست و برداشت نمك از نمك زارهاي آن صورت مي پذيرد و به دليل فرسايش خاك و فقير بودن اراضي از گياهان مرتعي پيشروي كوير در حال افزايش است كه در اين راستا اجراي طرح هاي بيابان زدايي و كاشت گياهان مقاوم به كم آبي و شوري بر سر راه آبهاي هرز ميتواند از پيشروي كوير جلوگيري نمايد از جمعيت ۲۰۰۰۰ نفري اين بخش ۴۰% شهري و ۶۰ % روستايي و عشاير هستند. شهر انابد در طول جغرافيايي ۵۷ درجه و ۴۸ دقيقه و عرض جغرافيايي ۳۵ درجه و ۱۵ دقيقه واقع گرديده است .در شهر انابدرشته كوه ها به صورت بارويي واقع شده است و در جنوب اين شهر عارضه توپوگرافي خاصي ديده نمي شود و آنرا دشت وجلگه فرا گرفته است.

اماكن زيارتي و گردشگري انابد:

امام زاده سید هاشم (ع) سرنخواب

معروف به پير سرنخواب از نوادگان امام موسي بن جعفر (ع) ميباشد كه در منطقه كوهستاني وخوش آب وهواي بخش انابد واقع شده است.بناي بقعه به صورت گلي وقديمي ميباشدو در ۴۵ كيلومتري شمال غربي شهرستان بردسكن قرار دارد.ميزان زائرين وبازديد كنندگان در سال بالغ بر ۴۰۰۰۰نفر مي باشد.

امام زاده سید هاشم (ع) انابد

از فرزندان امام موسي بن جعفر(ع)مي باشد كه در شهر انابد از واقع گرديده است .

اين بزرگوار در زمان حركت سادات به سمت مرو براي پيوستن به امام رضا (ع) به اين منطقه آمده اند و از گزند ماموران حكومتي جان سالم بدر نبرده و در اين منطقه به شهادت رسيده اند برخي نيز بر اين عقيده اند كه ايشان به خونخواهي از امام رضا (ع) به طرف ايران حركت كرده اند. اين مكان مقدس درنقطه ورودي شهر و در مسير مسافرين و زائريني واقع شده است كه پس از ساعتها طي طريق، در دل كوير از سمت استانهاي هم جوار (سمنان،يزد،كرمان) كه قصد تشرف به مشهد الرضا و ديدار حضرت رضا (ع) را دارند، مكان مناسبي جهت زيارت واستراحت شيفتگان ائمه اطهار واهل بيت است. بناي بقعه تا سال۸۲ به صورت قديمي و گلي بوده است كه در سال ۸۲ با انتخاب اعضاء هيئت امناء نسبت به تهيه طرح جامع توسط دفتر فني اداره كل اوقاف خراسان رضوي اقدام و محل بقعه با همت هيئت امناء و نذورات مردمي بازسازي شده است.